Loya a sustainabe choice logo

FIK

FIK Kaarsen ziet geurkaarsen als duurzame en subtiele sfeermakers, handgemaakt met hun eigen fikken.

De geurkaarsen van FIK zijn bewust minimalistisch vormgegeven, zowel aan de buitenkant als binnenin. Zo bevatten deze geurkaarsen slechts 3 essentiële ingrediënten: Een kwalitatieve lont, natuurlijke plantaardige raapzaadwas en een hoogwaardige geurolie. Deze eenvoudige samenstelling weerspiegeld de buitenkant waarmee een geurkaars van FIK probleemloos in ieder interieur past.

Voor het gieten van de geurkaarsen gebruiken zij duurzame raapzaadwas. Ook wel bekend als koolzaadwas. Dit is een plantaardige, natuurlijke en biologisch afbreekbare grondstof om kaarsen mee te gieten. De raapzaadwas die FIK gebruikt komt uit Duitsland en bevat geen genetisch gemodificeerde of gevaarlijke stoffen. Daarbij bevat het ook geen van dieren afkomstige stoffen en is het ook niet op dieren getest.

Duurzaamheid komt bij plantaardige raapzaadwas niet alleen door de kleine ecologische voetafdruk en bijdrage aan het ecosysteem, maar ook door het bijkomstige voordeel dat het veel langzamer brandt dan paraffine. Daardoor duurt het dus wel twee keer zo lang voordat je geurkaars is opgebrandt.

TIP: Als je geurkaars uiteindelijk is opgebrand kun je het glazen potje hergebruiken om bijvoorbeeld kleine stekjes in te planten of als bewaarpotje voor kleine onderdelen.

Loya a sustainable choice logo licht

Telefoonnummer:

(06) 25 32 88 34

Email:

info@loya-breda.nl