Loya a sustainabe choice logo
KnowledgeCotton Apparel merkfoto

KnowledgeCotton Apparel

KnowledgeCotton Apparel is een dames- en herenkledingmerk met als missie de consument voorzien van duurzame mode, zonder concessies te doen op het gebied van stijl, comfort of kwaliteit. Zo vinden ze het erg belangrijk bewust te zijn van de impact die ze hebben op de aarde en nemen zij de verantwoordelijkheid hierin. Ze geloven in duurzame mode en zijn transparant in de stappen die zij zetten om dit aan te kunnen bieden.

KnowledgeCotton Apparel wil de mode-industrie verbeteren en is vastbesloten zich hiervoor in te zetten. Dit doen ze door zorgvuldig samenwerkingen te kiezen en hoge eisen te stellen aan partners op het gebied van eerlijke arbeidsomstandigheden, biologisch goedgekeurde stoffen, traceerbare recyclingprocessen en het gebruik van chemicaliën. Daarbij blijven zij opzoek naar nieuwe, duurzame innovaties om de conventionele textielindustrie te blijven uitdagen.

Duurzame innovatie is dan ook de kern van het merk. Naast het zorgvuldig kiezen van samenwerkingen, vindt het merk het van groot belang dat duurzaamheidseisen en de bijbehorende certificeringen in de gehele toelevering- en productieketen aanwezig zijn.

Sinds 2019 is het merk CO2-neutraal gecertificeerd (scope 1 en 2). Vanaf 2022 Q3 zal het bedrijf een CO2-positief bedrijf zijn in scope 1, 2 en 3. Dit houdt in dat ze de nodige aanpassingen hebben gedaan om de CO2-voetafdruk te minimaliseren. Daarnaast steunt het merk verschillende klimaatprojecten. Het werken met certificeringen is belangrijk voor KnowledgeCotton Apparel. De certificeringen geven de consument namelijk zekerheid dat het product is geïnspecteerd en gecertificeerd door een onafhankelijke partij. Op deze manier wordt gegarandeerd dat de grondstoffen, het productieproces, de gebruikte chemicaliën en de werkomstandigheden waarin de producten zijn gemaakt voldoen aan de normen voor integriteit en transparantie.

Alle producten van KnowledgeCotton Apparel zijn gemaakt van verantwoorde materialen en zijn geproduceerd door gecertificeerde partners.

Loya a sustainable choice logo licht

Telefoonnummer:

(06) 25 32 88 34

Email:

info@loya-breda.nl