Loya a sustainabe choice logo
Loop a life merkfoto

Loop.a life

Loop.a life is een Nederlands duurzaam en circulair kledingmerk. Het moederbedrijf van Loop.a life is Brightloops, zij richten zich op de zo lokaal mogelijke ontwikkelingen en productie van circulaire garens en eindproducten gemaakt van textiel.

De missie van Loop.a life is de kleding- en textielindustrie duurzaam en circulair veranderen om zo bij te dragen een groene en schone planeet. Het merk richt zich hiervoor op lokale reststromen, productie die dichterbij de eindgebruiker plaatsvindt en de mogelijkheden van een lokale maakindustrie.

Het merk streeft naar een ‘closed loop’ systeem. Dit houdt in dat zij weten welke materialen zij gebruiken en ervoor willen zorgen dat eindproducten ook weer teruggebracht worden in de keten. Zo maken zij nieuwe kleding van ingezamelde oude kledingstukken. Doordat zowel het materiaal als de kleur van de oude kledingstukken wordt gebruikt bij de productie van nieuwe items vindt de productie plaats zonder het gebruik van chemicaliën en water. De garen- en kledingproductie van Loop.a life vindt plaats in Nederland en Zuid-Europa. Hierdoor kunnen zij toezicht houden op de omstandigheden waarin de producten worden gemaakt en de grondstoffen die hiervoor worden gebruikt.

Tot slot zet Brightloops (de moederonderneming van Loop.a life) zich in voor een circulaire textielindustrie in Nederland. Dit doen zij door enkel ‘oude’ kleding te gebruiken van Nederlands inzamelaars. De onderneming draagt zo bij aan de werkgelegenheid in Nederland en het minimaliseren van de milieu-impact.

Loya a sustainable choice logo licht

Telefoonnummer:

(06) 25 32 88 34

Email:

info@loya-breda.nl